Ενα γευστικο επιδορπιο που μας ερχεται απο το Πιεμοντε (περιοχη του Τορινο). Στην συγκεκριμενη συνταγη, εχουμε ωραια ωριμα και σφιχτα ροδακινα, κομμενα στη μεση και γεμισμενα με μια κρεμα απο σοκολατα και μπισκοτακια αμαρεττι. Η γευση και το αρωμα του πικραμυγδαλου, δενουν υπεροχα με τα ροδακινα, ενω η προσθκη της σοκολατας κανει τον συνδυασμο ακομη πιο λαχταριστο! Η συνταγη ειναι προσαρμογη απο εδω . Δοση : για 6 ατομα Βαθμος δυσκολιας : ευκολο Υλικα : 6 ροδακινα ωριμα αλλα σφιχτα, 100gr μπισκοτα αμαρεττι , 2 κροκους, 60gr καστανη ζαχαρη, 2 κουταλιες της σουπας κακαο αγλυκο, 30gr βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου + 10gr για το ταψι, 1 κουταλια της σουπας λικερ αμαρεττο , 2 γεματες κουταλιες της σουπας σταγονες σοκολατας, 2 κουταλιες της σουπας τριμμενα φουντουκια. για το σερβιρισμα : τριμμα κουβερτουρας. Προετοιμασια : Πλυντε τα ροδακινα, κοψτε τα στα δυο και αφαιρεστε το κουκουτσι. Με ενα κουταλακι, αφαιρεστε επιφανειακα την σκουρη σαρκα που ηταν γυρω απο τα κουκουτσι και πεταξτε την. Αφου καθαριστει, σκαψτε λιγο το ροδακινο με το κουταλακι και την σαρκα που θα βγαλετε, κρατηστε την στην ακρη. Τριψτε τα μπισκοτα στο μουλτι, αλλα μην τα κανετε τελειως σκονη! Χτυπηστε τους κροκους με την ζαχαρη και το λικερ, μεχρι να ασπρισουν. Προσθεστε το κακαο και το βουτυρο και χτυπηστε μεχρι να ομογενοποιηθει το μιγμα. Λιωστε την σαρκα απο τα ροδακινα με ενα πηρουνι και προσθετε την στο μιγμα των κροκων, μαζι με τις σταγονες σοκολατας. Γεμιστε με το μιγμα τα μισα ροδακινα κι πασπαλιστε με το τριμμενο φουντουκι. Αλειψτε με το υπολοιπο βουτυρο ενα πυρεξακι και βαλτε μεσα τα ροδακινα. Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για μιση ωρα. Βγαλτε τα απο τον φουρνο και αφηστε τα να σταθουν ενα εικοσαλεπτο. Πασπαλιστε καθε ροδακινο με τριμματα κουβερτουρας. Μπορειτε να τα σερβιρετε τοσο ζεστα οσο και κρυα. Διατηρουνται στο ψυγειο για μερικες ημερες. Αν θελετε ακομη πιο εντονη την γευση του πικραμυγδαλου, καθαριστε 2-3 απο τα κουκουτσια απο τα ροδακινα, κοπανηστε τα σε ενα γουδι και προσθεστε τα στην κρεμα