Βερίκοκα στο οινόπνευμα 
Βράζετε 125 γρ. νερό, 100 γρ. ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλας και 1 γαρίφαλο για 5΄. Στη συνέχεια, προσθέτετε 1/2 κιλό βερίκοκα ολόκληρα, τα οποία έχετε τρυπήσει σε 2-3 σημεία με μια βελόνα, και τα αφήνετε για 5΄. Τα στραγγίζετε και προσθέτετε στο σιρόπι 125 γρ. λευκό οινόπνευμα (τουλάχιστον 45°). Βάζετε τα βερίκοκα σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο δοχείο και τα καλύπτετε με το μείγμα από το σιρόπι και το οινόπνευμα. Μόλις κρυώσει καλά, κλείνετε το δοχείο και το φυλάτε στο ψυγείο. Συνοδεύστε με γιαούρτι ή παγωτό κρέμα.