Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. σφολιάτα
600 γρ. περίπου κυδώνια
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
λίγο κονιάκ
λίγη άχνη.
 
Πώς το κάνουμε:
1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια τα κόβουμε φετάκια και τα βάζουμε σε λιγο νερό με λίγο λεμόνι να περιμένουν.
2. Σε σκεύος το οποίο θα βάλουμε στο φούρνο μετά, ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη το βάζουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας και το κάνουμε σαν καραμέλα όχι πολύ σφιχτή.
3. Τοποθετούμε τις φέτες τα κυδώνια προσεκτικά σε κυκλικό σχήμα και πάνω ρίχνουμε λίγο κονιάκ.
4. Τότε τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και ανοίγουμε λίγο τη σφολιάτα όσο να καλύπτει το ταψάκι και λίγο πιο πολύ για να φτιάξουμε και το γύρω γύρω.
5. Βάζουμε το φύλλο πάνω στα κυδώνια προσπαθούμε να βάλουμε λίγο και στα γύρω του ταψιού κάνουμε τρύπες στο ζυμάρι και αλείφουμε με λίγο γάλα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για κοντά στα 40 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
7. Βγάζουμε το ταψί και το γυρνάμε ανάποδα.
8. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε