Ψητά νεκταρίνια με μασκαρπόνε
Υλικά συνταγής
3 νεκταρίνια ώριμα αλλά σφιχτά
½ φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
1 βανίλια
1 κ.σ χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας μας
2 κ.σ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
Σε μπολ ανακατεύουμε το μπράντι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
Κόβουμε τα νεκταρίνια σε τέταρτα. Αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι ένα σχαροτήγανο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα νεκταρίνια μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τα τακτικά, για περίπου πέντε λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο γκρίλ στους 200 βαθμούς.
Μόλις ψηθούν τα νεκταρίνια τα βάζουμε στο μπολ με το μπράντι και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με το μείγμα.
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο μπράντι ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη βανίλια.
 
Μοιράζουμε τα νεκταρίνια με το ζουμί τους σε 6 κύπελλα.
Προσθέτουμε στο κάθε κύπελλο μια κουταλιά από το μασκαρπόνε και σερβίρουμε.