Κρέμα λεμονιού - Υλικά

Για την κρέμα • 3 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ • 1½ φλιτζ. ζάχαρη • κρόκους από 3 αβγά • 1½ φλιτζ. νερό • ½ φλιτζ. χυμό λεμονιού • φλούδα από λεμόνι
Για το γιαούρτι • 400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα • 1 φλιτζ. αμύγδαλα με φλούδα • 1 φλιτζ. ζάχαρη • 2 κ.σ. νερό 
• 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για την κρέμα Διαλύετε το κορν φλάουρ με το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε τη φλούδα. Βάζετε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει σαν κρέμα. Αποσύρετε και προσθέτετε τους κρόκους. Αναμειγνύετε για να ενσωματωθούν. Αφήνετε να κρυώσει. 

Για το γιαούρτι

Αναμειγνύετε γιαούρτι και ζάχαρη. Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα Βάζετε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και αναμειγνύετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώνετε τη φωτιά και μόλις πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένη επιφάνεια. Το αφήνετε να κρυώσει. Σπάτε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη.

Σερβίρισμα

Σε μπολ βάζετε μια στρώση κρέμα λεμονιού, ρίχνετε λίγα αμύγδαλα και από επάνω μια στρώση γιαούρτι. Πασπαλίζετε ξανά με αμύγδαλα.