Λιμοντσέλο τα Υλικά

• 6 λεμόνια • ½ λίτρο  
καθαρό αλκοόλ • 200 γραμμ. 
ζάχαρη • ½ λίτρο νερό

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα λεμόνια. Τα καθαρίζετε προσεκτικά (όπως τις πατάτες) χωρίς το λευκό μέρος (κρατάτε μόνο την κίτρινη φλούδα). Βάζετε τις φλούδες μαζί με το αλκοόλ σε ένα βάζο. Φτιάχνετε το σιρόπι ζεσταίνοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Μόλις κρυώσει, το ρίχνετε στο βάζο. Αφήνετε το μείγμα μια μέρα να καθήσει και έπειτα το φιλτράρετε. 
Το μοιράζετε σε γυάλινα μπουκάλια και όταν θέλετε να το σερβίρετε το παγώνετε στην κατάψυξη.